wo 11 september 2019

Cursus Bijbels Hebreeuws

Locatie: 
 Beekbergen, Hoogepad (Papenberg 5)

Ds. Jan Lammers uit Beekbergen start voor de vierde keer een cursus Bijbels Hebreeuws. De cursus heeft vaste grond onder de voet gekregen in Beekbergen. Er is dan ook een speciale naam bedacht voor de cursus en wel BAAQA HAARIEM. Dat is Beekbergen in het Hebreeuws. HAARIEM betekent bergen. BAAQA betekent “bikken”. “Beek” in “Beekbergen” hangt samen met het bikken van ijzererts in vroeger tijden in deze regio.
De cursus van 2 x 10 lessen wordt gehouden in het gebouw van de hervormde gemeente (Hoogepad, Papenberg 5, Beekbergen, tegenover de kerk, aan de andere zijde van de Dorpstraat) en wel op woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur.
 
De cursus start op 11 september en kost 80 euro, 40 euro in september en 40 euro in januari.

Deelnemers aan de vorige cursussen gaan verder met het lezen van Bijbelteksten en het bestuderen van de onregelmatige werkwoorden. Verder is een groep die één keer per maand samenkomt om een Hebreeuwse tekst te lezen (aan de hand van de efemeriden van Piet van Midden). Wie al enige kennis van het Hebreeuws heeft, kan bij een van deze twee groepen aansluiten. Neem dan contact op met ds. Jan Lammers.

Opgeven (het liefst per e-mail) bij:
Ds. Jan Lammers
Van Schaffelaarweg 38
7361 AG Beekbergen
055- 8441679 / 06 40 32 71 09

 

terug